Indiferent de natura dificultății cu care ne întălnim, componenta de psihoeducație reprezintă un element cheie în procesul terapeutic. Cele mai dificile trăiri pe care le avem se produc, printre altele, ca urmare a faptului că nu știm ce se întâmplă cu noi. Nu știm de ce reacționăm într-un anumit fel într-o situație specifică și asta ne poate speria, la nivel conștient sau inconștient.
Indiferent că vorbim despre depășirea unei perioade dificile sau că vorbim despre asimilarea „armelor” de care avem nevoie pentru a ne întelege, este important să știm ce se întâmplă cu noi.
Ținând cont de toate aspectele anterioare, îmi doresc ca prin intermediul acestui psihoblog să pot construi o bibliotecă virtuală ce va acoperi cât mai multe dintre curiozitățile citiorilor din sfera psihologiei, dar și cât mai multe dintre dificultățile pe care oamenii le pot întâlni (ex. decesul unei persoane dragi, burnout, divorț etc.).
Ce se întâmplă în prima ședință de terapie » Psihoterapia…
Anxietate » Cu toții am auzit acest termen! Indiferent de…
7 pași prin care poți trece mai ușor printr-o perioadă…
În zilele noastre, cu atât mai mult în perioada pandemică,…
Epuizarea profesională sau burnout-ul reprezinădintre principalele probleme ale lumii…
Huțul Tudor-Daniel, Psiholog cu drept de liberă practică în specialitatea Psihoterapie sistemică de familie și cuplu, cod personal: 25686.
Cabinet Individual de Psihologie Huțul Tudor-Daniel, cod de înregistrare în registrul unic al psihologilor cu drept de liberă practică în România partea a II-a: 1IS10216
Indiferent dacă îțî dorești sau nu să începi un proces terapeutic, poți să îmi adresezi orice întrebare sau poți să îmi urmăreși activitatea prin intermediul următoarelor rețele sociale: