Servicii

Terapie de cuplu

Terapie de cuplu

Ce este terapie de cuplu?

Terapie de cuplu » La acest tip de psihoterapie iau parte persoane aflate într-o relație de cuplu, indiferent dacă vorbim despre căsătorie sau doar o relație romantică. Persoanele implicate caută să își rezolve dificultățile din cuplu și să își îmbunătățească calitatea relației.

Cum se desfășoară terapia de cuplu?

Cu certitudine, nu există o „rețetă clasică”, fiecare psiholog conturându-și propriile metode. Însă, în linii mari, indiferent de terapeutul pe care-l îl alegi, tearapia este centrată pe o problemă specifică din cadrul relației (spre exemplu – gelozie, probleme de ordin sexual sau diverse dependențe), iar psihologul își îndreaptă atenția către rezolvarea problemelor comune ale partenerilor și nu pe problemele specifice ale unuia dintre cei doi. Dacă unul dintre cei doi parteneri (sau chiar amândoi) au anumite probleme specifice pot apela la un proces de terapie individuală – CLICK AICI!. În plus, în cadrul terapiei de cuplu, se stabilesc obiective concrete încă din prima ședință.

Cine poate apela la terapie de cuplu? De ce merge lumea la tarapie de cuplu?

Orice persoană ce întâmpină dificultăți intr-o relație romantică poate apela la un proces terapeutic de cuplu. Cu siguranta, motivele pentru care se apelează la terapia de de cuplu pot fi diverse. Printre cele mai comune regăsim motive ca:

Certuri pe diverse teme;

  • Probleme în ceea ce privește viața sexuală;
  • Prezența dependențelor în cadrul relațiilor (ex. unul dintre cei doi parteneri consumă în mod excesiv alcool sau este dependent de jocuri de noroc);
  • Cei doi parteneri nu se simt fericiți, iubiți sau doriți în cuplu;
  • Cei doi parteneri „au uitat unul de altul”;
  • Dinamica relației de cuplu s-a schimbat odată cu trecerea timplului;
  • Prezența monotoniei în cuplu;
  • Infidelitate în cuplu.
Când trebuie să încep terapia de cuplu?

În orice moment în care consideri că ai nevoie de ajutor, nu ezita să o faci. La fel ca în marea majoritate a cazurilor din orice domeniu, cu cât terapia este începută mai devreme, cu atât poate fi mai eficientă. Primii pași pe un astfel de drum sunt cei mai dificili, însă în egală măsură aceștia pot reprezenta primii pași către creșterea calității vieții tale și către liniștea sufletească.

%d blogeri au apreciat: