Servicii

Terapie Individuală

TERAPIE INDIVIDUALĂ

Ce este terapia individuala?

Terapie individuală » Ca orice alt angajament de tip terapeutic, aceasta reprezintă un proces în care se angajează atât terapeutul, cât și persoana aflată în terapie. Acest proces este unul continuu, iar în cadrul acestuia sunt stabilite obiective ce au ca scop îmbunătățirea calității vieții persoanei solicitante.

Cine poate apela la terapie individuală?

Orice persoană ce întâmpină dificulăți poate apela la un proces terapeutic individual. Nu contează vârsta pe care o ai, profesia pe care o deții sau dificultatea cu care te confrunți.

Când trebuie să încep terapia individuală?

În orice moment în care consideri că ai nevoie de ajutor, nu ezita să o faci. Cel mai adesea terapia individuală se adresează persoanelor ce trec printr-un moment critic al existenței. Acesta poate surveni în urma unei traume – spre exemplu, abuzuri fizice sau verbale, decesul unei persoane iubite, despărțirea de o persoana iubită sau în urma unei depedențe de orice tip (alcool, droguri, pariuri, aparete, pornografie etc).

Problema mea este prea “mică”?

Nu, nu există “problemă mică”. Atât timp cât treci printr-o situație ce nu te lasă să îți trăiești viața într-un ritm normal, poți să te implici într-un proces terapeutic. O situație ce “nu te lasă să trăiești” poate fi prezenta prin gânduri ce îți apar continuu – de exemplu, ești la serviciu și te gândești continuu la certurile pe care le ai cu o anumită persoana sau te stresezi.

Ce beneficii îmi aduce terapia individuală?

În urma ședințelor pe care le vei parcurge alături de psihoterapeut, în funcție de dificultatea cu care te-ai “prezentat”, beneficiile pot fi diverse. În primul rând, cu certitudine, îți vei cunoaște mai bine propria persoană. De asemenea, vei reuși să îți gestionezi mai bine emoțiile pe care le ai. În același timp, vei putea să îți reduci nivelul stresului. În plus, poți să îți îmbunătățești abilitățile de comunicare cu cei din jurul tău, îți vei îmbunătăți încrederea în propria persoană, în cei din jurul tău sau vei reduce tensiunea existentă în viața ta – indiferent de felul în care aceasta a apărut (relații dificile cu cei din jur, despărțirea față de persoana iubită, decesul unei persoane dragi, ș.a.m.d.).

%d blogeri au apreciat: