servicii

Dezvoltare personală

Dezvolare personală

Dezvoltare personală » Cu siguranță această sintagmă nu este una nouă pentru tine! Aceasta reprezintă o modalitate prin care propria cunoaștere este sporită. Ea a fost concepută pentru a ne putea înțelege și pentru a face față „declanșatorilor” dificultăților cu care ne confruntăm. Dacă înțelegem acest proces, ne va fi mult mai ușor să putem gestiona momentele stresante pe care le avem în viață, indiferent de perioada în care acestea vin.

.

Ce este și pe ce se axează dezvoltarea personală?

Cei mai mulți dintre specialiștii sunt de acord cu faptul că dezvoltarea personală întrunește mai multe elemente precum autocunoașterea, stima se sine, îmbunătățirea stării de clarificare mentală, stabilirea unor direcții clare în zona personală și profesională sau managmentul emoțiilor. În cabinet, dezvoltarea personală să realizează printre altele prin pași ce sporesc autocunoașterea, dezvoltă stima sau pentru creșterea calității vieții.

De asemenea, ține cont de faptul că dezvoltarea personală este despre ceea ce faci, ceea ce simți și ceea ce ești. În plus, nu confuda acest proces cu simplul citit la cărților sau al blogurilor de acest tip. Sunt foarte multe persoane ce pur și simplu nu diferențiază dezvoltarea personală de simplul citit al cărților. Dacă ai citit o carte într-un mod superficial exact ca și cum ai lua o pastilă, nu te aștepta la minuni. Practic, este vorba de aplicarea diverselor tehnici, nu doar de cunoașterea lor.

Ce arii cuprinde dezvoltarea personală?

Cu siguranță, subiectul dezvoltării personale este unul foarte amplu. În linii mari, acest proces include activități ce îmbunătățesc gradul de conștientizare individuală, indiferent de aria la care ne raportăm. La nivel individual, aceasta include activități de tipul: îmbunătătirea conștiinței de sine, îmbunătățirea cunoașterii de sine, construirea propriei identități, dezvoltarea punctelor forte, îmbunătățirea stilului de viață sau îmbunătățirea calității vieții.

Caracteristicile dezvoltării personale

Este nevoie de muncă! Este foarte important să știi încă de la început că este nevoie de muncă în această direcție și nimic nu se rezolvă “de pe o zi pe alta”, drumul fiind unul lent. Pe parcursul acestui drum, putem întâlni multe dificultăți – mai ales atunci când suntem nevoiți să aflăm anumite adevăruri despre propria persoană ce nu ne conving. De aceea, acest proces necesită schimbări importante printre care modelul de comportament al propriei persoane și, foarte important, nu al altor persoane. Nu trebuie să așteptăm schimbări de la cei din jur, deoarece nu putem controla asta. De asemenea, nu există greșeli în acest parcurs. Fiecare pas pe care îl faci reprezintă o veritabilă piatră de temelie în construcția propriei persoane. De aceea, nici nu există un adevăr comun acceptat pentru că nu există învățuri corecte sau eronate.

Când trebuie să încep procesul de dezvoltare personală?

Momentul optim în care poți începe procesul de dezvoltare personală într-un cadru specializat nu este unul fix. În principiu, nu contează vârsta sau profesia pe care o ai, ci dorința ta de a te cunoaște. Astfel, poți intra în această călătorie în orice moment simți că „este loc de mai bine” sau în orice moment în care întâmpini dificultăți. Indiferent de sfera în care te afli, te aștept!

%d blogeri au apreciat: