blog

Jocurile de noroc

Simptome care îți îndică necesitatea ajutorului de specialitate!

În zilele noastre, cu atât mai mult în perioada pandemică, jocurile de noroc au devenit o modalitate de distracție. Unele persoane, din nefericire, au intrat în patimă jocurilor de noroc fără  cunoască riscurile. 

Sunt dependent de pariuri?

La fel ca și alcoolismul, dependență față de aceste activități, este o boală cunoscută la nivel mondial.  Numele acesteia este „Gambling Disorder” în DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders – Manualul de Diagnostic și Clasificare Statistică a Tulburărilor Mintale).

 

Potrivit DSM, o persoană poate fi clasificată drept dependentă de pariuri în condițiile în care în ultimele 12 luni a prezentat minim 4 din simpotemele următoare:

  1. Persoană simte plăcere/euforia atunci când pariază sume mari de bani;
  2. Persoană a prezentat semne de neliniștite sau iritabilitate atunci când a încercat să reducă/oprească jocurile de noroc;
  3. Persoană nu reușește să controleze/diminueze gradul de implicare în jocurile de noroc;
  4. Persoană este deseori preocupată de jocuri de noroc;
  5. Persoană resimte sentimente precum neajutorare/vinovăție/anxietate/depresie în asociere cu jocurile de noroc;
  6. Persoană încearcă să-și recupereze a două zi banii pierduți în trecut;
  7. Persoană minte pentru a-și ascunde gradul de implicare în jocurile de noroc;
  8. Persoană a pus în pericol o relație importantă sau locul de muncă din cauza jocurilor de noroc;
  9. Persoană se bazează pe alții pentru a-i oferi bani în vederea ameliorării situației financiare cauzate această activitate.
Consideri că ai o dificultate cu pariurile?

După ce ai consultat lista de mai sus și prezinți cel puțin 4 simptome înseamnă că există posibilitatea prezenței dependenți. Totuși, nimic nu este pierdut! Din fericire, în zilele noastre ajutorul specializat este mult mai ușor de accesat decât în urmă cu mai mulți ani. Trebuie, însă, să fii conștient de faptul că ajutorul de specialitate este imperios necesar. Nu uita că dependența față de pariuri este o boală, la fel că și alcoolismul și nu trebuie să îți fie nici o secundă rușine cu această. Scopul tău trebuie să fie doar vindecarea, iar acest lucru se poate realiza dacă urmezi pașii optimi. Eu sunt specializat pe această dependență și îți poate oferi mână de ajutor necesară. Nu ezita să mă contactezi chiar acum!

Psih. Tudor-Daniel Huțul » 0748 533 224

tudordanielhutulpsih@gmail.com

Citește și:
%d